Homepage

Vissen in de haven van Hengelo (O)

 

haven

 

Op de kade van de binnenhaven van Hengelo zitten bijna dagelijks vissers half verscholen in de kofferbak van hun auto’s volop vis te vangen. Of het nu vriest of niet, de haven blijft vaak nog lang bevisbaar als andere wateren allang dichtgevroren zijn. Het geheim? De in de omgeving gevestigde AKZO loost water in de haven en dit zorgt ervoor dat het water net even een paar graden warmer is, waardoor er langer gevist kan worden.

 

h visser

 

Stoel, koffie en warmte bij de hand, wat wil je nog meer.

 

Dat dit geen verkeerde stek is blijkt wel uit de vangsten. Er worden naast talloze brasems ook karpers gevangen. Vorig jaar wist Rieks Loves een karper te landen van maar liefst 32 pond. De vis wordt gelokt met minipellets en gevangen met 10 mm pellets en boilies.

voerkorf
Gereed om een visje te gaan vangen.


De eerder genoemde Rieks, Hans Visscher en Paul Goddijn zijn bijna niet te verslaan op deze locatie. Lekker in de auto uit de wind. De vissen worden overigens gevangen middels de hairmethode en onthaakt met een spits gevormd tangetje.

schepnet
En scheppen maar.


Paul Goddijn wist weliswaar met hulp van derden een karper te landen van maar liefst 35 pond. Hij was er een uur mee bezig en hield er een lamme vlerk aan over.

(Febr. 2012)

p.goddijn
 Karpertje van 35 pond!!!!!!

 

Favoriete stek.

In het midden van de haven aan de overkant is het favoriete stekje waar veel vis is te vangen.

 

IMG 0850